Одеські колядники висміяли Ірода-Ліліпутіна

В Одесі тривають гомінкі й веселі святки. 16 січня на Дерибасівській відбувся фестиваль колядок і різдвяних вертепів «Народне коло: від Різдва до Водохреща». Перед присутніми виступили 23 найкращі фольклорні колективи міста і області.

Водночас працював новорічний ярмарок, відбувалися козацькі забави, конкурси для дітей, майстер-класи. Учасники програми привезли з собою кутю й інші традиційні страви, якими з радістю частували гостей свята. Вони пропонували всім скуштувати свіжих пиріжків і навіть випити чарку домашнього первачка.

Оригінальним театралізованим дійством порадували всіх представники товариства «Просвіта» із міста Південного. У своєму перформансі вони провели аналогію між «збирачем земель» царем Іродом і нинішнім президентом Росії. «У нас громадсько-політичний вертеп, – розповіла учасниця колективу Олеся. – Є такі сучасні образи як герой АТО, є волонтери. Ми намагалися відобразити те, чим живе нині наша країна. А ще у нас є такі персонажі як сепаратистка та жовтий карлик Ліліпутін – його цар знищує своїм ятаганом». Наприкінці виступу просвітяни показали, як світлі сили перемагають кремлівських васалів Ірода.

Відео: https://www.youtube.com/watch?v=LeSOThaJBNk

Сергій Горицвіт

1 Таким предствили одеські колядники Ліліпутіна

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа