Одеські активісти зірвали проплачені сепаратистські шабаші

У котеджному селищі Совіньон-2, розташованому на південній околиці Одеси, сепаратисти 20 лютого збиралися інспірувати чергову антиукраїнську провокацію. Там були заплановані фейкові збори «депутатів місцевих рад», які мали ратувати за відокремлення Одеської області в рамках програми «Порто-франко». Як відомо, подібну ідею створення на Одещині вільного економічного простору постійно лобіює народний депутат Сергій Ківалов.

Активісти громадської організації «Оберіг» за підтримки правоохоронців запобігли проведенню цієї замовної акції. Організація даної картинки для російських ЗМІ готувалася з виконанням усіх заходів конспірації. Масовку організатори збирали в Інтернеті за гроші. О сьомій годині ранку три автобуси «Неоплан» були заповнені «тітушками» в різних районів міста. Всього було зібрано близько двохсот «акторів масовки», кожному із них була обіцяна винагорода в сумі від 100 до 200 грн.

«Організаторів чергової сепаратистської акції Олексія Цвєткова та групу співучасників блокували активісти одеської ГО «Оберіг» і викликали на місце події співробітників поліції та СБУ. Після двогодинної блокади поліцейські відпустили «мітингуючих за гроші», переписавши їхні дані. А за спробу проведення акції відверто сепаратистського спрямування правоохоронці затримали громадянина Цвєткова та одну із співучасниць протиправних дій», – зазначив співрозмовник агентства.

За його даними, «громадянин Цвєтков, що позиціонується одним з ініціаторів руху «За Порто-франко», проходить також фігурантом кримінальної справи за спробу проголошення так званої «Бессарабської народної республіки». Одна із співорганізаторок сьогоднішньої акції також возила до Києва «тітушок» під час подій на столичному Майдані – захищати режим Януковича». Наразі вирішується питання про висунення обом затриманим підозри за ознаками ст. 110 (посягання на територіальну цілісність України) Кримінального кодексу України.

Лаконічно прокоментував ситуацію лідер одеської ГО «Оберіг» Вадим Лабас на своїй Facebook-сторінці. «Три години відстежування трьох автобусів «тітуні» вартували того, щоб побачити побілілого від розчарування Олексія Цвєткова з «Порто-франко», – зазначив Лабас. В іншому пості він написав, що розпочався «найважчий за останні півроку тиждень – стартувала спроба №3 нашого ворога протягнути «Руську весну»… Працюємо, щоб припинити інформаційні провокації для російських ЗМІ, обрубати один з каналів фінансування сепаратизму».

Відео: https://www.youtube.com/watch?v=Yc07_0bREqs

Сергій Горицвіт

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа