Одеські активісти пікетували сепаратистський телеканал

1 Одесити пікетують проросійський телеканал

Не зважаючи на зливу, 28 травня в Одесі відбулася акція «Нездорове телебачення». Назва її зумовлена тим, що мова йде про сепаратистський телеканал «Здоров’я», який діє у місті. Учасники акції заявили, що він транслює проросійські сюжети і вимагали позбавити канал ліцензії.

Пікет, в якому взяли участь 35 чоловік від «Антитруханівского майдану», «Сили людей» і «Нового покоління», відбувся на вулиці Рішельєвській, 28, поруч з офісом ТК «Здоров’я». Учасники акції тримали українські прапори і обклеїли вхідні двері в офіси телекалу написами: «Вата повинна бути м’якою – геть жерсть», «здоровіше бачили», «пропаганда втрачає силу, як тільки стає явною» а також різними мемчиками.

«Ми провели акцію за позбавлення телеканалу ліцензії на мовлення, розслідування діяльності й притягнення до відповідальності керівництва. Причина – трансляція відверто проросійських сюжетів, пропагандистська брехня у кращих традиціях країни-агресора», – повідомила у соцмережі учасниця протесту Олена Кравченко.

Активістка Анастасія Косарєва в своєму Фейсбуці навела кілька прикладів сюжетів антиукраїнської спрямованості. За її словами, телеканал бездоказово звинувачує Міхеїла Саакашвілі в тому, що він фашист, терорист і здійснював злочини проти людяності, від яких жителів Абхазії нібито захистила російська миротворча місія. Канал «Здоров’я» у позитивному ключі транслював промову Володимира Путіна, в якій він вітав росіян з приєднанням Криму.

«З аналізу подібних сюжетних ліній можна зробити висновок, що телеканал «Здоров’я» лобіює проросійську агресивну, злочинну позицію, використовує методи кремлівської пропаганди, прямо закликаючи громадян нашого міста до сепаратизму, порушення територіальної цілісності держави», – стверджує Анастасія Косарєва.

https://www.youtube.com/watch?v=JDnCvVWOCgA

Сергій Горицвіт

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа