Одеські активісти формують Перший козацький батальйон ЗСУ

1 Оголошення про набір до батальйону

Повідомлення про це розмістили у соціальних мережах член «Ради громадської безпеки» Юрій Козаріз і «самооборонець» Руслан Форостяк. У своєму зверненні вони написали: «Вперше за сотні років! Маєш бажання вступити до гідної армії? Записуйся до лав Першого Козацького Батальйону за контрактом. Український Козацький Батальйон – окрема одиниця у складі та в структурі Збройних Сил України, контрактна основа з гідною платнею та державними соціальними гарантіями. Для запису на співбесіду телефонуй: +380 (48) 701 30 40. Не дайте спаплюжити ідею відродження традицій українського народу!».

За їхніми словами, Міністерство оборони і Генштаб «зацікавилися цією ідеєю», але остаточного рішення про створення конкретного підрозділу досі не прийнято. Хоч обіцяно навіть внести зміни в статути ЗСУ і запровадити виборність молодших командирів. При цьому добровольців в армію набирають. Як відомо, жодна із козацьких організацій України, на відміну від російських, не пішла згуртовано на війну. Після окупації Криму і початку бойових дій на Донбасі всі ці структури навіть зникли з інформаційного простору.

Редактор видання «Думська.нет» першим відреагував на звернення активістів «Адже це дійсно новина, генералів козачих військ – без війська мабуть усі знають, більшість патріотів пішли захищати Україну у всілякі підрозділи, які тільки можливо, – написав він.

– Те, що такий батальйон з’являється тільки зараз, це наше недопрацювання! Не всі розуміють, але генетична пам’ять дасть про себе знати, і те що викорчовували сотнями років з нашого народу, починає давати плоди. Більшість героїв із добробатів будуть проситись саме сюди, я впевнений. Хтось буде допомагати, хтось буде реалізовувати кремблядську політику і буде нищити все на корені, це все ми вже проходили, далі тільки вперед. А те, що це поштовх до майбутніх реформ у сфері безпеки – я впевнений».

Сергій Горицвіт

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа