Одеська резидентура ФСБ почала слати в центр неприховану дезу

В двадцятих числах листопада кілька одеських ЗМІ розмістили на комерційній основі відеосюжет, який нібито було знято на Потьомкінських сходах. На ньому якісь люди в організаційних накидках розтягують величезний банер із написом «Одеса за порто-франко». Розміщений також в Інтернеті ролик супроводжується коментарями ватажка сепаратистського угрупування Олексія Цвєткова про райдужні перспективи розвалу держави втіленням у місті статусу порто-франко та його розумуваннями на тему впровадження виборчої посади губернатора.

Коли ж громадські активісти та незалежні журналісти поцікавилися у правоохоронців, коли таке сталося, ті відповіли, що останнім часом ніхто на Потьомкінських сходах навіть не збирався. Для цього навіть спеціально переглянули записи камер відеоспостереження.

Але навіть не фахівці бачать, що на зображенні безліч невідповідностей. Це й цілковита відсутність перехожих на Приморському бульварі, на сходах і Приморській вулиці. Також в очі кидається круїзний лайнер на морвокзалі. А відомо, що останні лайнери заходили тоді, коли дерева були зеленими, та й швартувалися вони з іншого боку морвокзалу.

«У наявності – звичайний відеомонтаж. Адже навіть за законами фізики – розтягнути такого масштабу банер без жодної складочки було б проблематично. А тут не видно ні хвиль, ні нерівномірного розприділення зусиль. Це черговий відеозвіт перед кремлівськими хазяями від тих, хто імітує в Одесі бурхливу антиукраїнську діяльність, а насправді не являє з себе нічого і не користується навіть незначною долею популярності у населення. Адже навряд хто-небудь завадив би їм зібратися на сходах. Просто збирати нікого», – заявили у правоохоронних органах.

Вдалися сепаратисти до зйомок фейкового промо-ролика не від хорошого життя. Адже навіть за гроші вже не знайти в Одесі бажаючих студентів чи пенсіонерів, які б згодилися імітувати для російських телеканалів акції протесту з перекриттям вулиць чи мітингами за межами міста.

Сергій Горицвіт

На світлині: Скриншот з відеоролика одеських сепаратистів.

Відео: https://www.youtube.com/watch?v=b9EDshl3Rto

Липовий відео-звіт одеських сепаратистів своїм кремлівським хазяям_html_8b8b5741

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа