Одеська прокуратура взялася за землю, виділену чиновникам в Затоці

Як повідомила 15 січня 2016 року прес-служба Одеської облпрокуратури, її співробітники спільно з поліцією виявили в курортному селищі Затока ряд незаконних угод із відчуженням рекреаційних земель. Про підозру у цьому злочині повідомлено селищному голові Затоки Василю Звягінцеву, а також голові постійної комісії із земельних питань і головному архітектору Білгорода-Дністровського.

«Рекреаційну землю було розділено між 66 пов’язаними з чиновниками особами. Заборона на забудову землі дачними будинками обумовлена законодавством, а постановою суду заборонено здійснювати будь-які дії з цією ділянкою. Таким чином, незаконні дії посадових осіб завдали більш як 50 мільйонів гривень збитків», – повідомив головний прокурор Одеської області Давид Сакварелідзе.

За версією слідства, у вересні-грудні 2014 року посадові особи незаконно вивели із комунальної власності земельну ділянку рекреаційного призначення площею більш як у три гектари, після чого передали її в приватну власність «своїм людям». Прокуратура має намір звернутися до суду з клопотанням про відсторонення чиновників із зайнятих посад на час проведення слідства. Вони підозрюються у зловживанні службовим становищем і зумисному перешкоджанні виконанню постанови суду (ч.2 ст.364, ч.3 ст.382, ч.1 ст.366 Карного кодексу України).

Тож, дякуючи правозахисникам, трьохгектарна ділянка біля самісінького золотого пляжу знову повертається у власність громади Затоки.

Сергій Горицвіт

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа