Одеська міська влада ігнорує процес декомунізації

sovok#3Про це народний депутат фракції Партії ” Блок Петра Порошенка ” Олег Петренко заявив сьогодні на брифінгу у парламенті.

“Процес декомунізації не скрізь відбувається згідно вимог прийнятого нещодавно закону. Так, одеська міська влада не тільки ігнорує , а ще й проводить інформаційну кампанію з дискредитації  процесу декомунізації” , – наголосив народний депутат.

” У зв’язку з ігноруванням одеською міською владою вимог щодо виконання декомунізаційного закону, повноваження по перейменуванню перейшли до голови Одеської ОДА . Згідно її розпорядження, 50 одеських вулиць, що мали назви комуністичного тоталітарного режиму, повинні  отримати  нову назву . Втім, це розпорядження одеська міська влада також проігнорувала”, – відзначив Олег Петренко.

“Крім того, одеська міська влада і її очільник Геннадій Труханов намагаються провести перейменування вже перейменованих вулиць і прибрати українські державницькі назви та замінити їх на беззмістовні, наприклад, вулиця Здоров’я, чи взагалі повернути вулицям комуністичні назви. І лише діями обуреної громадськості такі спроби були призупинені”, – підкреслив народний депутат.

“Від імені одеської громади закликаємо Президента вгамувати і привести до тями одеського міського голову, який не повинен заважати процесу декомунізації в Одесі”, – резюмував Олег Петренко.

Received: from webmail.uh.ua [93.190.43.23]; Fri, 9 Dec 2016 13:24:06 +0200

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа