«Одеська міліція – це кримінальний синдикат» стверджує Міхеїл Саакашвілі

Слідчі військової прокуратури Південного регіону спільно з спецпідрозділом СБУ в Одеській області 27 серпня затримали «на гарячому» начальника міськвідділу одеської міліції Олега Макуху. Його було схоплено під час одержання хабара на загальну суму 20 тис. дол. За словами головного військового прокурора Анатолія Матіоса, посадовець хотів отримати гроші за незаконне сприяння у вирішенні корпоративного конфлікту та встановлення контролю за майном.

З часу призначення О.Макухи на цю посаду не минуло і двох місяців. Лише 1липня його представив особовому складу соратник Міхеїла Саакашвілі – начальник Головного управління МВС України в Одеській області Георгі Лорткіпанідзе. Він тоді заявив: «Я покладаю на себе відповідальність за кожного співробітника, підібраного мною і призначеного за погодженням з Арсеном Борисовичем Аваковим». Водночас Лорткіпанідзе високо оцінив заслуги свого протеже, який з 1989 року працює в органах внутрішніх справ, зокрема і на посаді голови управління у боротьбі зі злочинністю Департаменту карного розшуку МВС України.

Тепер у відповідності із законом, за свого недбалого підлеглого повинен відповісти його безпосередній начальник – Георгі Лорткіпанідзе, який власним наказом призначив нового главу МіськУМВС та інших «реформаторів» міліції. Аж надто негативний фон залишив по собі начальник міської міліції: по-перше, гігантські апетити Макухи (20 тисяч доларів), а, по-друге, русофільство – прапори і штандарти російської поліції в його кабінеті. Як зазначив головний військовий прокурор Анатолій Матіас, «штандарти загарбника». «Готовий обміняти цього «уподобальника» Росії на наших полонених героїв!», – написав він на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook. Сам Макуха полюбляв фотографуватися на фоні українських державних символів, а символи Росії він вивісив поруч, так би мовити, для своєї русофільської душі.

Наступного дня після затримання Олега Макухи ще один одеський міліціонер погорів на хабарі у сім тисяч гривень. Дільничний інспектор Шевченківського відділення міліції Приморського РВВС Одеси Олексій Максимов вимагав і отримав кошти від заявника за невтручання у його підприємницьку діяльність. Дільничному повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 368 КК України (отримання неправомірної вигоди). Тепер йому загрожує крупний штраф і звільнення із органів.

На ці затримання відреагував губернатор Одещини Міхеїл Саакашвілі. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, розмістивши там і відповідне відео. «Підтвердилося те, що я завжди стверджував – одеська міліція це добре організований кримінальний синдикат. З моєї точки зору, їх треба повністю розпустити і по-новому організувати, а на цьому етапі, спільно з Арсеном Аваковим ми створюємо спеціальний підрозділ всередині МВС, співробітників якого відберемо ретельно і вони займуться корупцією всередині адміністрації та міліції. А поки ми повинні продовжити арешти не тільки стрілочників, але як було вже у випадку з військкомом області й главою УВС, високих посадових осіб. У тому числі і в обласній адміністрації слід провести таку ж чистку.» – зазначив Саакашвілі.

Сергій Горицвіт

На світлинах: Олег Макуха на фоні державних символів України, російська символіка в кабінеті очільника міліції Одеси.

1 Олег Макуха на фоні державних символів України

Відео: https://www.youtube.com/watch?v=msVR1kMfz-c

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа