Одеса. Затримано трьох комуністів-терористів

Уже впродовж трьох місяців Одесу постійно стрясають вибухи, двадцять з них правоохоронці кваліфікували як терористичні акти. І лише на початку квітня одеситів порадувало повідомлення, що СБУ нарешті знешкодило трьох бомбістів.
За повідомленням прес-служби СБУ співробітникам відомства вдалося затримати організаторів і виконавців більше 10 терактів у місті. Повідомляється, що винуватцями терактів стали комуністи, лідер яких входив у керівні органи Комуністичної партії в Одеській області. Затримані пояснили, що причиною скоєння терактів стало їхнє бажання «повернути комунізм».

Затримано трьох комуністів-терористів і їхнього наставника з Росії_html_a40059ec
У списку терактів, в яких зізналися затримані, значаться вибухи в магазині «Патріот», у приміщенні координаційної ради громадських організацій Одеси, в офісі керівника одеського Автомайдану, поблизу офісу місцевої організації «Правого сектору», у приміщенні громадської організації Самопоміч, підрив приміщень волонтерських організацій «Сотня Далії Северин» та «Ми з армією».
Три основні учасники терористичної групи – активні учасники антимайдану та т.з. «Куликового поля». Необхідні в терористичній діяльності речі вони купували або майстрували самі. У них були чітко розподілені обов’язки – один здійснював розвідку, другий виготовляв, третій закладав вибухівку.
«Мета терактів – повернення старих часів та створення Одеської Народної Республіки на кшталт ДНР і ЛНР. Терористи отримували вказівки якщо не від вищої партійної верхівки, то від російської контррозвідки,» – заявляють працівники СБУ України. Вони сподіваються, що злочинці виведуть на сліди ще більшої кількості диверсій.
Водночас контррозвідка Служби безпеки України затримала в Одесі бойовика на прізвисько «Хорт», який прибув до рідного міста з Російської Федерації для організації терактів. Перед цим він воював на боці бойовиків у так званій ДНР у групі бойовика на прізвисько «Сват», де був розвідником-корегувальником вогню. За словами спікера СБУ Олени Гітлянської, «Хорт» мав налагодити контакти з представниками одеського антимайдану, підготувати умови для розміщення у місті інших диверсантів, які пройшли підготовку в навчальних таборах ГРУ генерального штабу збройних сил Росії.  Після формування диверсійної групи, бойовики планували організувати низку терористичних актів для дестабілізації ситуації в Одесі.
Виявлені в Одесі факти є ще одним підтвердженням, що вже на часі прийняти закон про заборону фашистської ідеології і прирівняної до неї комуністичної доктрини. Відповідний законопроект уряду невдовзі має розглянути Верховна Рада України.
Сергій Горицвіт
На світлині: затримання бомбіста.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа