Одеса взяла курс, щоб стати туристичною Меккою України і світу

Минулого року Одеса поставила новий рекорд за кількістю туристів – місто відвідало близько двох мільйонів гостей. Серед приїжджих лідирували українці, на другій позиції – білоруси, далі – громадяни Німеччини та США. «На першому місці серед причин відпочивальники називали море, на другому – культурний, на третьому – подієвий туризм. Цього літа у нас було близько ста заходів, тобто практично кожні три дні, будь-хто, хто відвідав наше місто, потрапляв на свято», – говорить директор інфоцентру Катерина Лещева.

Але це не межа. На сесії Одеської міськради, яка відбулася 3 лютого, депутати прийняли програму розвитку туризму на найближчі чотири роки. Як розповіла директор департаменту культури і туризму міськради Тетяна Маркова, пріоритетні напрямки залишаться незмінними. Це розвиток подієвого туризму, наприклад, фестивалі, заходи у форматі open air, на які може потрапити кожен, а також діловий, кулінарний і винний туризм. Всього в 2016 році в Одесі очікується близько 160 фестивалів. Основною аудиторією для міста залишаються громадяни України, але є надія на зростання турпотоку із Європи, Північної Америки, Канади а також Китаю.

Щоб перебування гостей було більш комфортним, у місті планують випустити «Єдину карту туриста», які повсюдно використовують у Європі. Це дозволить туристам заощаджувати на вхідних квитках у музеї і на виставки, а також на проїзді у транспорті.

Сергій Горицвіт

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа