Одеса святкувала «День помідора»

У суботу, 6 серпня, із самого ранку в міському саду на Дерибасівській розпочалося справжнє гастрономічне свято «День помідора». Там на гостей чекала велика видовищна і, що найголовніше, смачна програма.

1 На помідорному ярмарку

А поруч на Грецькій площі відкрився ярмарок помідорів. Там же, для відвідувачів проводили інтерактиви і вікторини, де можна було виграти готові й смачні страви із помідорів. Водночас усі бажаючі мали змогу на майстер-класах повчитися готувати різноманітні блюда з томатів, закручувати томатний сік чи виготовляти варення із зелених помідорів, а також чорноморських мідій в томатному соусі. Можна було і дегустувати блюда, виготовлені в ході майстер-класів.

Для маленьких гостей фестивалю тож приготували сюрприз – всім бажаючим художники наносили аквагрим за мотивами казки «Цибуліно». А на сцені біля ярмарку відбувалися зйомки телепрограми «Одеса готує обід» з її ведучим Сергієм Олехом.

2 Фото на згадку про зустріч з сеньйором-помідором

Гостями телепрограми стали учасники музичного гурту «Куйбул» із Молдови, у якого є і пісня «Помідор» і альбом з аналогічною назвою. Увечері кишинівські музиканти провели презентацію-концерт свого альбому.

Також у рамках свята, як і в попередні роки, проходив парад червоних автомашин, де були представлені як раритетні, так і сучасні автівки.

«Прапор Одеси – триколірний. Давно відомо, що червоний – це колір помідора. Я дуже сподіваюся, що з часом в Одесі з’явиться і жовтий фестиваль, і білий фестиваль. І ми об’єднаємося і дамо жару», – заявив на святі підприємець і шоумен, відомий кавевешник Дмитро Шпінарьов.

Сергій Горицвіт

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа