Одеса розвиватиме туризм за прикладом Монако

Усі знають, що князівство Монако – це друга найменша за розмірами (після Ватикану) суверенна держава Європи. Розмір країни трохи більше двох квадратних кілометрів. Але мало кому відомо, що завдяки ефективному просуванню туристичного продукту сюди щороку приїздять близько шести мільйонів туристів. Як мовиться у приказці, хоч мале, та завзяте.
Багатий досвід Монако у розвитку туристичної галузі планується широко запровадити і в Одесі. Про це 25 березня повідомив прес-центр Одеської обласної адміністрації.
Цими днями відбулася офіційна зустріч першого заступника голови ОДА Володимира Жмака з керівником дирекції з туризму і конгресах уряду Монако Гійомом Роузом. Обговорювалися перспективи співробітництва у галузі туризму. Роуз підкреслив, що Одеський регіон дуже привабливий для Монако в цьому відношенні, зокрема в таких секторах туристичної індустрії, як будівництво готелів, круїзне морське і авіаційне сполучення.
В.Жмак відзначив, що минулого року Одеську область відвідала рекордна кількість туристів, однак однією із проблем стала недостатня кількість місць для їх тимчасового розміщення. Тому зараз сприятливий час для інвестування в туристичний сектор південного регіону України. Співрозмовники домовилися про розвиток взаємовигідних стосунків.
А поки що навіть світлини засвідчують, що у порівнянні з Монако Одеса виглядає провінційним містом.
Сергій Горицвіт

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа