Одеса під надійним захистом від терористів

1 Військові навчання на Одещині

Наприкінці квітня та на початку травня неподалік від Одеси відбулися масштабні навчання Нацгвардії. Більш як 200 гвардійців разом зі спецназівцями відпрацьовували дії зі знешкодження диверсантів. Було також залучено особовий склад частин Військово-морських сил і оперативного командування «Південь» Збройних сил України. Тренувалися і на відкритій місцевості, і в умовах населеного пункту.

Як зазначив начальник відділу служби військ ВМС, капітан першого рангу Андрій Андрей, подібні навчання вкрай необхідні й проводяться з регулярною послідовністю з урахуванням вимог часу і викликів сучасності. «Ось вже більше двох років проти нашої держави ведеться гібридна війна. Так, за цей час українська армія зміцніла, стала більш могутньою і боєздатною. Завдяки нашим успішним бойовим діям в зоні АТО нам вдалося призупинити наступ ворога. Та світовий досвід ведення локальних збройних конфліктів за останні 20 літ наглядно показує, що чим менше можливостей прямої збройної агресії з боку супропротивника, тим більші ризики його діяльності у напрямку спроб здійснення терористичних актів. Звісно, до такого розвитку подій слід бути завжди напоготові. Саме з цією метою проводяться антитерористичні навчання», – підкреслив він.

18 травня, під час проведення навчально-методичних зборів із заступниками начальників територіальних управлінь з громадської безпеки і організації служби КЕОП Національної гвардії України, відбулося показове заняття «Проведення спеціальної операції з розшуку і затриманню озброєних злочинців, що становлять громадську небезпеку». Тут було продемонстровано марш автомобільним транспортом до місця проведення спецоперації із різкими ввідними, такими як «завал», «обстріл» і «поломка автотранспорту». Також був змодельований пошук злочинців у блокованому районі з залученням кінологів, авіації й безпілотного літального апарату. 

2 Військові навчання на Одещині

«Найбільше, що тривожить любого командира – це та несподівана небезпека, яка не залишає часу на роздуми, при якій необхідно негайно прийняти рішення. Тому ми намагаємося під час навчань моделювати максимум небезпек, щоб учити командирів приймати правильні рішення, оперативно оцінювати ситуацію, миттєво віддавати необхідні накази, а підрозділи правильно діяти», – заявив заступник командуючого Національної гвардії України з громадської безпеки, генерал-лейтенант Валерій Рудницкий. Результатами ж навчань він залишився задоволеним.

https://www.youtube.com/watch?v=ymZyrehRkHY

Сергій Горицвіт

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа