Одеса-мама вшанувала пам’ять Володимира Висоцького як свого сина

Актору, поету і співаку Володимиру Висоцькому 25 січня 2016 року виповнилося б 78 років. Особливо теплим і дружнім вечором відзначили цю дату одесити. Зустріч відбулася в Домі Перуцького, де дослідник творчості Висоцького Олександр Лінкевич разом з групою «Нагваль» представили присутнім «Висоцького-одесита». Так, так: Володимир Семенович так часто бував в Одесі, що його без перебільшення можна вважати одеситом.

1 Пам’ятник Володимиру Висоцькому в ОдесіНа Одеській кіностудії знімалися його найкращі й усіма улюблені фільми: «Місце зустрічі змінити не можна», «Вертикаль», «Небезпечні гастролі», «Інтервенція», «Контрабанда», «Короткі зустрічі». У сонячну Одесу Висоцький разом з Мариною Владі приїздив насолоджуватися теплом і морем, звідси вони вирушали на теплоході в чорноморські круїзи.

Вже давно найулюбленішою екскурсією одеситів та гостей міста стала «Висоцький в Одесі». Під час подорожі учасники мають змогу почути написані ним тут вірші й пісні, помилуватися крилатим пам’ятником актору і барду, який було встановлено на Французькому бульварі біля приміщення кіностудії у 2012 році. Не менш цікавий і пам’ятник йому в Саду скульптур Літературного музею. Там Висоцький тримає в руках золоте серце, довкола нього музи, обличчя яких схожі обличчя Марини Владі. Завершується екскурсія в музеї кіно, де дбайливо зберігаються найбільш значимі експонати: плащ і шляпа Гліба Жеглова.

На нинішньому вечорі приємним сюрпризом для всіх став документальний фільм Миколи Головіна «Володимир Висоцький очима одеситів», в якому автор змалював одеський період творчого життя поета, познайомив глядачів з цікавими фактами біографії, а головне, показав, яким бачать Висоцького наші співвітчизники.

Чотири години в колі шанувальників творчості Володимира Висоцького пролетіли непомітно. Виступали актриса Ірина Токарчук і кінорежисер Вадим Костроменко, які знали його особисто. Артисти читали вірші, виконували пісні барда під гітару і баян. Слухали і самого поета. На великому екрані демонструвалися авторські пісні Висоцького, фрагменти кінострічок і вистав, інтерв’ю актора на телебаченні.

Сергій Горицвіт

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа