Одеський Євромайдан відзначив свято Водохреще масовою ходою у центрі міста

Організатори ходи напередодні попереджали у соціальних мережах, що можливо це буде останній мирний марш майданівців, бо незабаром уступлять у дію нові антиконституційні драконівські закони, прийняті владою. Висловити свій гнівний протест проти беззаконня
та попрання прав і свобод громадян вийшло близько ста студентів та людей більш старшого віку.

Спершу вони пройшли вулицею Дерібасівсько, несучи попереду великий плакат «Триєдине царство: Казахстан, Північна Корея, Україна». На інших плакатах і листівках учасники маршу написали: «Бойкот товарам і послугам регіоналів! Не годуй ворога!», «Йолку не спинити!», «Геть ментовську сваволю!». Під час ходи вулицями міста постійно лунали заклики: «Одесо, вставай! Приєднуйся до нас!», «Разом ми – сила!», «Банду геть!», «Герої не вмирають, вмирають вороги». Проходячи Олександрівським бульваром, майданівці скандували: «Чайка Максим, не забудем, не простим!». Адже саме тут 17 квітня 2009 року був по-звірячому убитий активіст громадської організації «СіЧ» (Слава і честь) студент університету, полум’яний український патріот Максим Чайка.

Хода завершилася мітингом біля пам’ятника Іванові Франку. Промовці висловили свою палку підтримку учасникам столичного Євромайдану і заявили, що продовжуватимуть боротьбу до перемоги над злочинною кланово-олігархічною владою регіоналів. Акція відбулася без ексцесів і сутичок. Кілька правоохоронців у формі й перевдягнених у цивільне лиш спостерігали за подіями та фотографували учасників. Завершився мітинг виконанням Державного Славеня. Його полум’яні слова «Душу й тіло ми положим за нашу свободу, І покажем, що ми, браття, козацького роду» звучали тут як клятва майданівців будувати нову вільну Україну.

Сергій Горицвіт

Останній... Фото 1 Одеські майданівці на марші

Останній... Фото 2 Плакат учасників маршу

Останній... Фото 3 Листівка учасника маршу

Останній дозволений Євромарш + фото Останній... Фото 5 Мітинг біля пам'ятника Іванові Франку

Фото автора.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа