Очільник МЗС Греції зібрався до Маріуполя

277225159_1295567880924130_6592434436485963780_n

Міністр закордонних справ Греції Нікос Дендіас має намір особисто супроводжувати гуманітарну місію до Маріуполя.
«Сьогодні в офіційній ноті, надісланій українській стороні, прошу, щоб вона сприяла цьому, і ще в одній ноті до російської сторони — не перешкоджати відправці гуманітарної допомоги до Маріуполя. Я маю намір особисто супроводжувати цю місію в координації із президентом Міжнародного комітету Червоного Хреста Пітером Мауером, з яким ми вже контактуємо», – зазначив глава МЗС.
«На жаль, війна в Україні не вщухає. Пріоритетом грецького уряду є захист наших експатріантів, а також цивільного населення», – сказав глава МЗС.
Генеральний консул Греції в Маріуполі Маноліс Андрулакіс поінформував Дендіаса про відчайдушне становище мирного населення, яке включає десятки тисяч етнічних греків у Маріуполі.
Андрулакіс, який був останнім західним дипломатом, який залишився в Маріуполі, прибув до Греції з Бухареста в неділю ввечері.
«Маріуполь буде додано до списків міжнародних міст, які були зруйновані, таких як Герніка, Сталінград і Грозний», – заявив Генконсул одразу після прибуття до Афін.
Дендіас наголосив на необхідності захисту мирного населення у своїй промові на Раді закордонних справ у Брюсселі в понеділок та під час особистої зустрічі з Верховним представником ЄС Жозепом Боррелем, якого він попросив зробити публічні заяви щодо Маріуполя.
«Греція й надалі буде присутня в регіоні. У районі, де грецька присутність утверджувалася століттями», – сказав Дендіас і наголосив, що «першим кроком, коли все нормалізується, буде реконструкція пологового будинку Маріуполя».
Він додав, що Греція координуватиме дії з ЄС, щоб сприяти поверненню до нормального життя етнічної грецької спільноти після війни.

Балканський оглядач

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа