Обурення Президента поновленням хабарника на службі – стрільба не в ту ціль

Петро Порошенко обурився обурився судовим поновленням на посаді Ярослава Кашуби, затриманого у вересні 2015 року на хабарі в 622 тис. грн. Це дуже помітне поновлення, бо фіґурант, згідно з рішенням Печерського суду Києва претендує не на посаду прибиральника, а голови Державної служби зайнятості. Не зрозуміло тільки, яким чином можуть скасувати рішеня Печерського суду Києва Прем’єр-міністр, Генпрокурор та Директор Національного антикорупційного бюро? І чому Президент не звернувся, приміром, до Вищої Ради Юстиції?

Звернувся до Прем’єр-міністра, Генпрокурора та Директора Національного антикорупційного бюро з листом, у якому наголосив на неприпустимості випадків неефективних дій у запобіганні корупції і необхідності притягнення до відповідальності виявлених корупціонерів.

Неприпустимо, коли високопосадовці, впіймані на хабарі, відповідно до судових рішень, виходять на волю та поновлюються на посадах.

Вважаю неприйнятною бездіяльність правоохоронних органів і керівництва Уряду. Чиновники, щодо яких є обґрунтовані підозри у здійсненні корупційних злочинів, мають звільнятися з посад або, щонайменше, бути відсторонені від виконання посадових обов’язків на час проведення слідства і суду. Чекаю ефективної та результативної реакції на вказані факти.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа