Обмеження недоторканності суддів і парламентарів – необхідна умова боротьби з корупцією

Для ефективної боротьби з корупцією у вищих ешелонах влади потрібне законодавче обмеження недоторканості суддів та парламентарів. В цьому переконаний директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник.

«Як показали події в Одесі, «імунітет» з депутатів та слуг Феміди необхідно знімати. Ситуацію тоді ми контролювали, наскільки могли в рамках закону. З судді зняли недоторканність за рекордно короткий термін – дві доби, і ми змогли його заарештувати. Втім, якщо подібні ситуації повторюватимуться, Бюро доведеться діяти за тією ж процедурою», – зауважив А.Ситник в інтерв’ю «Укрінформу».

За його словами, для НАБУ проблема правового статусу суддів та парламентарів, їх недоторканність, є фактором, що заважає слідчим діям. Саме тому до профільного комітету Верховної Ради України було направлено ініціативи щодо внесення змін до Конституції України, законів «Про судоустрій і статус суддів» та «Про статус народного депутата України» задля обмеження недоторканості суддів і народних обранців.

З іншими законодавчими ініціативами Бюро можна ознайомитися в інфографіці.

р

Copyright © 2016 Національне антикорупційне бюро України

Ви отримуєте цей лист з метою інформування про поточну діяльність Національного антикорупційного бюро України

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа