Обама ствердив, що він буде першим, хто запропонує скасувати санкції

“Росія має можливість обрати інший шлях – вирішити проблему України таким чином, коли поважається суверенітет України, і відповідно до міжнародного права. Цьому ми надаємо перевагу. Якщо буде саме так, то я буду першим, хто запропонує скасувати санкції, які, відверто кажучи, мають руйнівні наслідки для російської економіки.

Якщо ж вона йтиме нинішним шляхом – порушуючи міжнародне право, постачаючи важке озброєння сепаратистам в Україні, порушуючи Мінські домовленності, на які вона погодилась лише кілька тижнів тому і які б зменшили напругу і вбивства в спірних районах і надали нам шлях для дипломатичного вирішення – то нинішня ізоляція Росії триватиме.

Ми б не хотіли бачити Росію ізольованою, як це є зараз. Ми б хотіли бачити Росію, яка повністю інтегрована в світову економіку; яка процвітає від імені свого народу; яка може знову приєднанатися до нас у вирішенні глобальних проблем. Але ми також займаємо дуже жорстку позицію щодо необхідності дотримання основних міжнародних принципів. І одним із таких принципів є заборона на вторгнення в інші країни або фінансування і підтримка найманців, які розколюють країну, що має механізми для проведення демократичних виборів.”

– Президент ‪#‎Обама‬ саміті ‪#‎G20‬  U.S. Embassy Kyiv Ukraine

Джерело: http://www.whitehouse.gov/the-press-office/2014/11/16/remarks-president-obama-g20-press-conference-november-16-2014

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа