Обама підтвердив свою позицію щодо Росії

U.S. Embassy Kyiv Ukraine

“Великим країнам не повинно бути дозволено залякувати малі країни чи нав’язати свою волю під дулом пістолета або посилаючи людей у масках захоплювати будівлі. І розчерком пера ніколи не може узаконити захоплення землі сусіда. Таким чином, ми не сприймаємо окупацію Криму Росією або порушення Росією суверенітету України. Наші вільні нації будуть єдині, тож подальші російські #провокації лише означатимуть більшу ізоляцію і збитки для Росії”.

“Зважаючи на свій вплив на бойовиків в Україні, #Росія є відповідальною за те, аби переконати їх припинити насильство, скласти зброю та розпочати #переговори з українською владою. В іншому випадку, якщо #провокації з боку Росії триватимуть, цілком зрозуміло із нашого спілкування під час зустрічі, що країни “Великої сімки” готові застосувати додаткові #санкції проти Росії”.

«Ми тримаємося разом, бо віримо в те, що народи і нації мають право визначати свою власну долю. Це стосується і народу України. Обкрадені корумпованим режимом, українці зажадали уряд, який би служив їм. Побиті і закривавлені, вони відмовилися поступитися. Їх залякували, переслідували, а вони прийшли на вибори, вони обрали нового Президента на чесних виборах – тому що на легітимність лідер може претендувати лише за згодою народу».
– Президент Барак #Обама

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа