Обама наказав розслідувати кібератаки на США під час виборів

Президент США Барак Обама дав вказівку спецслужбам надати повний звіт про кібератаки й іноземне втручання в президентські вибори 2016 року.

“Президент розпорядився, щоб розвідувальні служби провели повний аналіз того, що сталось під час виборчого процесу 2016 року, винести з цієї історії уроки, а також сповістити про це ряд зацікавлених сторін, зокрема, Конгрес”, – заявила радниця президента США з питань безпеки Лайза Монако.

Зазначимо, що цей наказ Обами стане одним з його останніх розпоряджень на посаді голови держави, яку він покидає 20 січня 2017 року. Доповідь буде надано вже новому президентові США Дональду Трампу.

Як відомо, у жовтні 2016 року, у розпал виборчої кампанії, Вашингтон офіційно звинуватив Росію у причетності до низки кібератак, за допомогою яких Кремль намагався “втрутитися” у вибори президента США. Зокрема, міністерство внутрішньої безпеки та національна розвідка США висловили переконання, що російський уряд причетний до витоків електронної пошти політиків та різноманітних установ США.

Джерело: uapost.us

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа