Об’єднана опозиція «Батьківщина» не визнає рішення ЦВК

Як і очікувалося, ЦВК не зареєструвала кандидатами в нардепи Тимошенко и Луценка. Так само очікувалося, що нереєстрація лідерів списку стане інформаційним приводом для кампанії “Батькцівщини” – і заява не примусила себе довго чекати.

Однак зі звернення не дуже зрозуміло, якіими будуть практичні кроки “Батьківщини” в контексті цієї заяви, крім звернення “до лідерів провідних демократичних країн світу, до міжнародних інституцій, зокрема до ОБСЄ, ЄС, Ради Європи, ПАРЄ, Парламентських Асамблеї ОБСЄ та інших із закликом надати належну оцінку таким антидемократичним діям влади та просить застосувати всі важелі впливу з метою забезпечення повноцінної участі лідера опозиції Юлії Тимошенко та Юрія Луценка у парламентській виборчій кампанії 2012 року“, адже бюлетні для голосування друкуватимуть державні друкарні, а не “Батьківщина”.

Ще важливіше – якими будуть основні акценти виборчої кампанії “Батьківщини”.  Якщо найчастіше повторюваним мотивом стане нереєстрація лідерів, то ця опозиційна сила може недорахуватися багатьох голосів потенційних прихильників, бо до виборця треба звертатися із його проблемами, а не нав’язувати проблеми кандидата.

УІС

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа