ОАСК скасував рішення Мін’юсту щодо притягнення експертів у справі Шеремета до відповідальності

1 квітня суддя Окружного адміністративного суду в м. Києві Констянтин Пащенко постановив визнати протиправним і скасувати рішення від 31.08.2020 № 1 дисциплінарної палати Центральної експертно-кваліфікаційної комісії при Міністерстві юстиції України щодо порушень в експертизах слідства в справі П. Шеремета.
Рішення було ухвалено без сторони, яка подала скаргу на експерта, оскільки одіозні судді ОАСК боялися громадського розголосу.
Нагадаємо, адвокатом Тарасом Безпалим в інтересах Юлії Кузьменко було подано скаргу до Мін’юсту на експертний висновок комплексної експертизи (портретної, психологічної та експертизи ходи), Комісією при Міністерстві юстиції України встановлено, що психологічна експертиза в комплексній експертизі була проведена експертами Юрієм Ірхіним та Андрієм Семенцем з порушеннями, так як вони вийшли за рамки своєї компетенції та використали неіснуючу методику для дослідження. Відповідно, експертів притягнуто до дисциплінарної відповідальності.
Цікавий факт 16.12.20 громадська рада доброчесності виявила дані, які дають підстави для висновку про невідповідність судді Пащенка критеріям доброчесності і професійної етики. Зокрема, це уникнення декларування майна, порушення прав і свобод громадян під час процесів, ухвалення рішень не перебуваючи на робочому місці, покривання судді Вовка.
Ініціатива “Правотворець” готує матеріали для внесення Пащенка в базу даних осіб, що здійснюють політично вмотивовані кримінальні переслідування.
Вимагаємо від Парламенту негайно ліквідувати ОАСК. Зволікання з ліквідацією Окружного адміністративного суду м. Києва є загрозою базових конституційних прав і свобод українських громадян.
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа