Нульовий кілометр Дунаю прикрасив герб України

1 Символ України на нульовому кілометрі ДунаюЯк повідомила прес-служба Блоку Петра Порошенка, у середу, 17 серпня, на честь 25-ї річниці Незалежності на нульовому кілометрі Дунаю патріоти з Кілійсьго району Одещини встановили український оберіг. Водночас активісти розтягнули жовто-блакитний прапор на фоні герба.

До акції, яку влаштували активісти, прикордонники, керівництво заповідника і глава Кілійського осередку БПП Павло Бойченко, приєдналися туристи з Литви, Польщі, Німеччини і Румунії. «Захід вийшов красивим, символічним та інтернаціональним. Тризуб — це один із чотирьох символів України. Це наш оберіг, тому символічно, що ми його встановили на нульовому кілометрі ріки Дунай, щоб він оберігав Південь України», – зазначив Бойченко.

Дунай — єдина ріка Європи, вимір якої ведеться у зворотному напрямку: не за течією, а проти неї. Пам’ятним знаком відзначений струмочок, з якого починається велика ріка в горах Шварцвальда, пам’ятним знаком і закінчується. За однією із версій, нульовий знак знаходиться на молу румунського міста Сулини. Однак молоді ентузіасти Дунайського біосферного заповідника поставили знак, що означає другу версію місця де саме Дунай впадає в Чорне море: нульовий кілометр. Знаходиться він на українському острові Анкудинов у Килійському районі Одеської області.

Сергій Горицвіт

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа