Новий привіт Трампу від Путіна

trump&putin4

Wall Street Journal опублікував учора статтю, в якій прямим текстом ідеться про те, що Росія може погасити світло усім американцям. У минулому році російські хакери отримали доступ до мереж американських електричних комунальних служб, що дозволило б їм призвести до відключення електроенергії, повідомляє журнал.
Згідно з повідомленнями чиновників Департаменту національної безпеки, хакери, які працювали для спонсорованої російською державою групи, відомої як Dragonfly або Energetic Bear, захопили “сотні жертв” у 2017 році.
Хакери використовували звичайні інструменти, такі як фішинг електронної пошти та атака “коловоротом”, в результаті примусили жертв вводити свої паролі, а потім отримали доступ до корпоративних мереж постачальників електроенергії, що дозволило хакерам захопити облікові дані та отримати доступ до інфраструктурних мереж.
Департамент держбезпеки планує провести чотири брифінги, а поки що шукає доказів, що росіяни намагаються автоматизувати свої атаки. Слідчі, про яких повідомляє WSJ, сказали, що поки що незрозуміло, чи не зробили це хакери для підготовки до великої майбутньої атаки.
Рапорт з’явився на тлі зростанням кібер-напруженості між Москвою та Вашингтоном. Раніше в липні федеральне велике журі в США звинуватило 12 російських розвідників у зв’язку з хакерством комп’ютерних мереж кандидата в президенти від демпартії Гіларі Клінтон та  Демократичної партії у 2016 році.
Спецпрокурор Роберт Мюллер розслідує роль Росії на виборах 2016 року та чи кампанія кандидата від республіканців Дональда Трампа не здійснювалась у змові з Москвою. Росія заперечує втручання у вибори, а президент Трамп заперечує будь-яку змову.
Джерело: wsj.com

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа