Нові повноваження Нацради: чи стане телебачення українським?

В Раді зареєстрований законопроект щодо ефективного здійснення наглядових повноважень Нацрадою з питань телебачення і радіомовлення.

Відповідний проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного простору України», реєстр.№ 3562, зареєстрований народним депутатом України Григорієм Шверком.

Як розповів співавтор закону, необхідність прийняття змін до законодавства обумовлена тим, що передбачені законодавством повноваження Національної ради, наявна процедура застосування санкцій, визначена законами України «Про телебачення і радіомовлення», не дозволяють своєчасно реагувати на виявлені порушення та вживати відповідних заходів щодо їх припинення. Зокрема, потребує удосконалення процедура застосування передбачених Законом України «Про телебачення і радіомовлення» штрафних санкцій та визначення їх розміру в законодавчому акті.

«Даний проект Закону розроблено з метою забезпечення ефективного здійснення Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення, передбачених законодавством наглядових повноважень», – заявив народний депутат.

Він зазначив, що законопроектом пропонується:

– чітка процедура визначення розміру штрафних санкцій та їх застосування Національною радою;

– із статті 17 Закону України «Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення» пропонується вилучити норми, які обмежують регуляторні повноваження Національної ради, як єдиного органу державного регулювання діяльності у сфері телебачення і радіомовлення;

– непоширення дії Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» на відносини, що виникають під час здійснення заходів державного нагляду у сфері телебачення і радіомовлення, оскільки визначений цим законом порядок не узгоджується з процедурою, визначеною Законом України «Про телебачення і радіомовлення».
На думку Григорія Шверка, даний законопроект сприятиме ефективному здійсненню наглядових повноважень Національною радою.

Джерело: поштова розсилка Верховної Ради

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа