Нова політика Трампа: громадянство через військову службу

usarmy

Офіційний представник Міністерства оборони США заявив про те, що адміністрація Трампа продовжить давню політику, яка дозволяє військовим і членам їх сімей претендувати на американське громадянство.

Про це пише Fox News.

«Військовослужбовці сьогодні мають право на прискорене отримання громадянства відповідно до розпорядження від липня 2002 року. Військові служби працювали в тісній співпраці зі Службою громадянства та імміграції (USCIS), щоб спростити процедуру отримання громадянства для військовослужбовців», – сказав підполковник Майлс Каггінс минулого тижня в електронному листі Fox News.

Президент Трамп був прихильником зміцнення військового потенціалу країни і неодноразово заявляв про намір зупинити потік нелегальних іммігрантів у США, але він не говорив публічно щодо міграційної політики щодо негромадян в армії.

Вперше Трамп зіткнувся з питанням надання громадянства через службу в армії на президентських дебатах у вересні 2016 року. Його запитали про те, чи вважає він, що людині, яка живе у США нелегально, але бажає служити в збройних силах країни, повинні дозволити залишитися тут на законних підставах.

«Так, це дуже особливі обставини», – відповів тоді Трамп.

За даними Міністерства оборони, середня кількість негромадян на службі в армії США становила близько 18 700 осіб в період з 2010 по 2016 роки.

Джерело: uapost.us

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа