Німецькому канцлеру подарували черевики загиблої дівчинки із закликом припинити торгівлю з РФ

Olaf Scholz, top candidate for chancellor of the Social Democratic Party (SPD), speaks during a press conference at the party's headquarters in Berlin, Germany, Monday, Sept. 27, 2021. The center-left Social Democrats have won the biggest share of the vote in Germany's national election. They narrowly beat outgoing Chancellor Angela Merkel's center-right Union bloc in a closely fought race that will determine who succeeds the long-time leader at the helm of Europe's biggest economy. (AP Photo/Michael Sohn)

У Берліні відбулася чергова акція на підтримку України. Цього разу небайдужі зібралися біля офісу канцлера Німеччини Олафі Шольца. Метою було зупинити бізнес-відношення Німеччини та Росії, українці передали лист з вимогою негайно припинити торгівлю між країнами.

Також протестувальники залишили з листом дитячі черевички: “Це взуття дівчинки Тетянки. Їй було 6 років, вона загинула в Маріуполі”.

Подібна акція протесту відбудеться і біля посольства Угорщини у Варшаві. Варто зазначити, що Угорщина виступає проти припинення торгових та енергетичних відносин з Росією, а також досі забороняє транзит зброї до України через свою територію.

Це не єдина акція на підтримку Україні в Берліні. 29 березня невідомі накрили українськими прапорами танки на меморіалі загиблим радянським воїнам неподалік Бранденбурзьких воріт. Про це повідомив німецький мовник RBB.

Російське посольство надіслало ноту протесту в МЗС Німеччини й закликало притягнути винних до відповідальності. Поліцейські зняли прапор, однак зазначили, що не ініціюватимуть розслідування, оскільки жодних пошкоджень не було виявлено.

Джерело: suspilne.media

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа