Німецькі зелені: національна ідентичність ані українців, ані жодного іншого народу не є предметом перемовин

munchen2020

Публікуємо заяву Оміда Нуріпура, речника фракції Зелених з питань міжнародної політики, щодо заяви «12 кроків до безпеки в Україні та євроатлантичному регіоні», опублікованої на сайті Мюнхенської конференції з безпеки (MSC):

Заява «12 кроків до безпеки в Україні та євроатлантичному регіоні», що з’явилась на сайті MSC 14 лютого, не відображає консолідовану позицію учасників конференції, ані німецької держави. Ключові тези, що містить «мирний план» є логікою Кремля.

Перше, ніяких рішень про Україну без України: три українськи підписи не надають заяві широкої легітимності.

Друге, безпека — першочергова. Не заперечуючи надважливості гуманітарних заходів в ОРДЛО для успіху деокупації, шлях до миру розпочинається з ефективного контролю Україною 407 км кордону Донецької та Луганської областей із Росією.

Третє, економічна співпраця у будь-якому форматі не змінює факту протиправної анексії Криму. Ніякої мови про зняття санкції не може бути до припинення Росією окупації.

І останнє — національна ідентичність ані українців, ані жодного іншого народу не є предметом перемовин.

Сьогодні разом з Ялтинською стратегією звертаємось наново до питань української агенди найближчого майбутнього та її ролі в трансатлантичній архітектурі безпеки.

➡️ Більше читайте в україномовному Телеграм-каналі Оміда: https://t.me/omidnouripour

Джерело: Heinrich-Böll-Stiftung Ukraine

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа