Німецька розвідка доповіла депутатам Бундестагу, хто збив Боїнг над Донбасом

Федеральна розвідувальна служба Німеччини (BND) заявила, що за катастрофу Boeing 777 Malaysia Airlines в небі над Донецькою областю відповідальні проросійські сепаратисти, повідомляє avianews.com з посиланням на Spiegel.

На засіданні комітету Бундестагу з контролю роботи розвідки голова BND Герхард Шиндлер надав відповідні докази, що включають знімки з супутника та різноманітні фотодокази.

Наявні дані показують, що проросійські сепаратисти захопили зенітно-ракетний комплекс Бук в українській військовій частині та запустили ракету 17 липня. Саме вона вибухнула в безпосередній близькості від малазійського Боїнга.

За словами Шиндлера, служба прийшла до однозначних висновків. Один з них – фотографії змінювалися, і є свідчення, що доводять це. Друге – звинувачення України Росією в тому, що ракету випустили українські військові, а український винищувач перебував поблизу пасажирського літака – є брехнею.

“Це були проросійські сепаратисти”, – сказав голова BND, коментуючи катастрофу, в якій загинули 298 осіб, включаючи чотирьох громадян Німеччини.

У Федеральній прокуратурі Німеччини повідомили Spiegel, що розпочато розслідування відносно невстановлених осіб за підозрою в тому, що катастрофа малазійського літака є військовим злочином.

Джерело: http://www.avianews.com/ukraine/2014/10/19_bundesnachrichtendienst_malaysia_boeing.shtml

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа