Німецька поліція визнає, плюндрування могили Степана Бандери – політичний злочин

Українська громада Німеччини намагається максимально сприяти розслідуванню по факту плюндрування могили Провідника ОУН Степана Бандери у Мюнхені.

Андрій Куцан, зять Степана Бандери, член управи Українського інституту освітньої політики, що опікується могилами Степана Бандери, Ярослава Стецька, Степана Ленкавського та інших чільних діячів ОУН, повідомив УІС про те, що дізнавшись від священика Володимира Війтовича про скоєний акт вандалізму, він першим приїхав на місце злочину. Андрій Куцан одразу повідомив Провід ОУН, поліцію та викликав Генерального консула України. Консул в свою чергу зробив повідомлення про акт вандалізму, зробив фото з місця злочину і вислав їх Міністру закордонних справ України Павлу Клімкіну.

За словами Андрія Куцана, на прохання консула приїхав заступник коменданта мюнхенської поліції, який заявив, що скоєний злочин має політичний характер.

Нагадаємо, в неділю, 17 серпня, на мюнхенському кладовищі Вальфрідгоф вандалами було сильно понівечено могилу Степана Бандери. Українська громада в Україні і за кордоном дуже обурена фактом цього злочину і вбачає його замовниками російські спецслужби. Організація Українських Націоналістів (бандерівців), Світовий Конгрес Українців, ряд політичних партій та громадських об’єднань України та діаспори звернулися до німецького уряду з проханням чимшвидше віднайти та належно покарати виконавців та замовників злочину, за якими, найімовірніше, стоїть російська влада.

Українська Інформаційна Служба

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа