Німеччина відкрила кордони для вакцинованих українців: умови в’їзду

berlin

Німецький уряд з 25 червня дозволив в’їзд повністю вакцинованим проти коронавірусу громадянам України, які їдуть з туристичною метою або для відвідання друзів, знайомих та родичів.

Про це йдеться у заяві на сайті посольства Німеччині в Україні.

“З 25 червня 2021 року в’їзд з України в Німеччину для осіб, повністю вакцинованих від SARS-CoV-2 вакцинами, схваленими Європейським агентством з лікарських засобів (EMA), буде знову можливим. Повністю вакциновані особи зможуть знову в’їжджати в Німеччину з метою відвідання друзів, знайомих та родичів, а також з туристичною метою. Безвізовий в’їзд для громадян України з біометричними паспортами буде знову можливим”, – йдеться у повідомленні.

Повна вакцинація повинна бути завершена не пізніше ніж за 14 днів до дати в’їзду. Право в’їзду до Німеччини матимуть ті особи, які отримали щеплення однією з вакцин, визнаних Європейським агентством з лікарських засобів: BioNTech/Pfizer, Moderna, AstraZeneca та Johnson&Johnson.

Для в’їзду необхідно надати цифровий COVID-сертифікат європейського зразка або аналог підтвердження вакцинації в цифровій або в паперовій формі, виданий німецькою, англійською, французькою, італійською або іспанською мовами.

Документ має містити персональні дані, дату вакцинації й кількість вакцин, їхню назву, назву захворювання, від якого щепили, та інформацію про відповідальну за проведення вакцинації чи видачу сертифіката організацію або людину.

Для тих, хто одужав від хвороби, дозволене щеплення лише однією дозою вакцини. Для підтвердження повної вакцинації необхідно довести, що перед щепленням  людина хворіла на коронавірус.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа