Німеччина прокредитує відбудову Донбасу

Україна та ФРН у січні планують завершити роботу щодо підготовки до підписання Спільної заяви про незв’язний фінансовий кредит для відновлення Донбасу, – Геннадій Зубко

 

У січні 2015 року планується завершити роботу щодо підготовки до підписання Спільної заяви між Урядом України та Урядом Федеративної Республіки Німеччини про незв’язний фінансовий кредит для відновлення інфраструктури Донбасу та Рамкової двосторонньої угоди щодо надання Федеральним Урядом Німечини урядових гарантій під такий кредит. Такої домовленості раніше було досягнуто під час переговорів Президента України Петра Порошенка з Федеральним Канцлером Німеччини Ангелою Меркель. Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.

«На виконання домовленостей Президента України Петра Порошенка з Федеральним Канцлером Німеччини Ангелою Меркель, Урядом Німеччини та Урядом України проводяться заходи щодо підготовки Спільної заяви сторін про надання Україні незв’язного фінансового кредиту» у розмірі 500 млн. євро. Ці кошти будуть спрямовані на  відбудову та модернізацію інфраструктури у сфері постачання електроенергії і тепла, водопостачання і водовідведення, відновлення та спорудження шкіл і лікарень», – сказав Геннадій Зубко.

Він також додав, що проекти з відбудови Донбасу будуть погоджуватись у рамках двосторонньої Групи високого рівня.

Кредит надаватиме банківська група «KfW Bankengruppe», з якою сьогодні Мінрегіон України проводить спільну роботу з підготовки отримання кредиту у відповідності до процедур згідно з законодавством України.

«Всі необхідні процедури для узгодження та початку отримання кредиту будуть завершені орієнтовно у січні 2015 року», – сказав Геннадій Зубко.

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа