Нічна атака під Волновахою коштувала українську сторону 7 вбитих

Тут зведено повідомлення з кількох джерел,  наданих у різний час. В заголовку вказаний підсумок українських втрат сьогоднішнього перемирного процесу.

Alex N Alex Noyt

Станом на ранок бої закінчені. “Чорна бригада” відважила росіянам чергових люлєй. Дуже потужно працювала наша реактивна арта, ведучи точний вогонь по скупченнях росіян, було дуже багато вуличних боїв. Втрати ворога немаленькі, бо вони, як завжди, зробили спробу реалізувати свою “секретну” тактику – налякати супротивника горами своїх трупів.

Близько 3.00 ночі в районі с. Старогнатівка-Новоласпа-Біла Кам’янка Волноваського району, російсько-терористичні війська зробили спробу прориву позицій 72-ї бригади.

Атака була відбита, після чого наші бійці зробили контратаку, і увійшли в с. Новоласпа (Село неодноразово переходило з рук в руки – тільки взимку два рази).

Закріпитися не змогли, бо до ворога прибуло підкріплення у вигляді великої кількості броні, а також потужної артпідтримки.

Разом з 72-ю у боях брав участь ДУК ПС (прибуло три джипи бійців і один Т5), в міру можливостей допомагаючи відбивати контратаку ворога.

За інформацією від ПСівців наші втратили 4 бійців – 1 з 72-й, і троє ДУКівцев. Також у ДУК як мінімум шестеро поранених, а у армійців четверо, які вже в госпіталі.

Це повідомлення Алекса Нойта має своїм джерелом, очевидно, дані від Олени Білозерської:

100801

Бій в районі Білої Кам’янки Волновахського району закінчився. Вночі ворог прорвав позиції 72 бригади, після чого військовим за допомоги бійців ДУК ПС, які оперативно прийшли на поміч, вдалося відкинути супротивника на його попередні позиції і трохи просунутись вперед, але закріпитися не змогли, бо до ворогів прибуло підсилення у вигляді великої кількості бронетехніки. Також потужно працювала їхня арта.

Наші втрати: 4 загиблих, з них один боєць 72 бригади і троє з ДУК ПС. Кількість поранених ДУКівців – за попередньою інформацією шестеро.

Кількість поранених армійців уточнюємо. Всіх поранених вже госпіталізовано.

Ворог теж поніс значні втрати, кількість уточнюється. Джерело

Останє повідомлення Правого Сектора говорить про більші втрати, ніж у донесенні Білозерської:

На даний момент бій на Біло Кам’янці закінчився (станом на 13-00).

За декілька годин:

3 загиблих ДУК (псевдо оголошаться після повідомлення близьким)

4 загиблих 72 бригада.

Поранених ДУК – 5 чоловік

Поранених у 72 та 14 бригадах – 6 чоловік

Джерело

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа