«НІ Тайожному союзу!» у Львові

Віче під гаслами: Скажемо: «ТАК Євросоюзу!» Скажемо: «НІ Тайожному союзу!» відбулося у Львові біля пам’ятника Тараса Шевченка 20 жовтня 2013 року о 14 годині.

На заклик оргкомітету відгукнулося кількасот небайдужих львів’ян та гостей міста.

Захід був приурочений до 66 річниці операції “Запад” із масового вивозу на заслання у віддалені місця СРСР понад 76 тисяч українців із західних областей. Цим організатори вирішили нагадати, що таке московський імперіалізм у різних його формах, у тому числі – “Ми(у)тного союзу”. Виставлені біля постаменту коробки з написами “Магадан”, “Воркута” тощо та запаленими свічками на них символізували місця заслання наших людей.

Захід розпочався з чину панахиди за жертвами московських репресій, яку відслужив отець Павло (УГКЦ).

Перед присутніми виступили люди, які самі, чи найближчі їх родичі пережили жах московсько-більшовицьких сталінських репресій, зокрема, професор Любомир Сеник, голова Всеукраїнського товариства політичних в’язнів і репресованих Петро Франко, голова КУН Степан Брацюнь, Роман Семчишин (УРП), професор Степан Трохимчук (Всеукраїнське об’єднання ветеранів), Володимир Ропецький (Конфедерація лемківських організацій). Всі вони наголошували на хижацькій сутності московського імперіалізму, підтверджували європейський вибір України, закликали до рішучості і єдності на цьому шляху.

Ведучий Юрко Антоняк (ГО “Небайдужі”) зачитав текст Ухвали (додається), який одностайно підтримали присутні.

Організатори віче: львівські організації – УРП, КУН, Конгрес української інтелігенції, Всеукраїнське об’єднання ветеранів, СПВУ, Всеукраїнське товариство політичних в’язнів і репресованих, Братство вояків ОУН-УПА, Лемківщина, Надсяння, Любачівщина, ГО «Небайдужі».

Львів, 20.10.2013

Ухвала віча

«Євроінтеграції – ТАК, депортаціям – НІ!!!»

Україна знаходиться на порозі підписання договору про євроінтеграцію з Європейським Союзом. Споконвічні вороги нашого народу і Незалежної України – російські імпершовіністи та комуністи – з усіх сил намагаються не допустити цього вирішального кроку, який нарешті уможливить відірватися від Митного Союзу і від Москви.

Митний союз – це гегемонія московської імперії, яка почала розпадатися на початку 20-ого століття. Однак, змінивши своє обличчя, ставши СРСР, вона зберегла свою суть – залишилася імперією зла та тюрмою народів. Існування цієї імперії вимагало перетворення в рабів усіх громадян і позбавлення життя мільйонів і мільйонів невинних людей. Серед принесених жертв і наші рідні – батьки, діди, прадіди… Голодомори, нічні арешти, вивезення на схід, катування, розстріли, рабська праця – все, про що ми говорили на цьому вічі..

У кінці 20-ого століття почався завершальний етап розпаду цієї імперії. Але вона борсається і хоче продовжити своє існування. Знову потрібні жертвоприношення мільйонів людських життів заради її збереження. Китай активно освоює схід Росії, і апологети імперії вже мають наміри переселити понад сім мільйони українців в Сибір для протидії діяльності китайців. В імперії проблеми з визвольними рухами підневільних народів – знову потрібні українці, бо вони добрі вояки, не рівня пропитим і корумпованим московитам.

У Московії йде відновлення політичної філософії Леніна, Сталіна, Дзержинського і Берії, філософії душогубів і вбивць. Зростає московський шовінізм.

Сьогодні минає 66 років, від проведення операції «ЗАПАД», коли імперська влада під керівництвом Хрущова й Кагановича за одну ніч позбавила домівок і свободи 76 тисяч українців та відправила їх на рабську працю у віддалені куточки страшної шовіністичної держави. Мусимо засвоювати уроки історії, робити висновки і не ставати більше жертвами московського монстра.

Тільки Європейський Союз, побудований на демократичних принципах, дозволить Україні стати вільною, справедливою, заможною державою. Ми закликаємо громадян України боротись за європейський шлях розвитку України. Ми вимагаємо від керівництва держави та парламенту безумовного виконання всіх умов для підписання в листопаді Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом з наступним повноправним членством в ЄС.

Центр Європи знаходиться в Україні! Ми – європейці!

Європа – наше майбутнє!

Світлини Андрія Роя:

https://www.facebook.com/jurko.antonjak/media_set?set=a.658144784225231&type=3

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа