Незважаючи на протидію, опозиція до Кличка подала документи в ЦВК

Набирає обертів ситуація довкола виборів у районні ради міста Києва. Після акції під КМДА та Генпрокуратурою «Сила Людей» разом з демократичними партіями – «Свободою», «ДемАльянсом», «Самопоміччю», «Батьківщиною», «Громадянською позицією», «Республікою», УКРОПом – подали документи від своїх представників у районні виборчі комісії через ЦВК.
Провівши короткий мітинг, представники партій намагалися потрапити в приміщення ЦВК, але наразилися на опір служби охорони будівлі. Після розмови на підвищених тонах, люди все-таки змусили охорону пропустити їх всередину, де вони нарешті змогли передати документи на реєстрацію працівникам установи.

1454333847_12662589_940792265974138_3407860415685022921_n
«Ми сьогодні в чергове побачили цирк. Представників демократичних партій не пускали до приміщення ЦВК, куди має потрапити будь-яка людина, показавши документи. Попри те, що з нами були депутати Верховної Ради, Київської міськради, охорона намагалася перешкодити нам, заявляючи, що ми ніби то ідемо на штурм, що нас тут забагато і т.д. Як на мене, такі безглузді дії охорони говорять про те, що комусь з вищих ешелонів влади дуже не вигідно, щоб у нас в Києві відбувалися демократичні процеси і щоб у нас було встановлене реальне самоврядування», – вважає член команди «Сили Людей» Антон Малеєв.
«Цинічність суддів та провладних чиновників вражає. Для сепаратистів вони, значить, готові надати право на широке самоврядування, маю на увазі «особливий статус» Донбасу, а киян, які першими вийшли на Майдан, які стали рушійною силою Революції Гідності, хочуть цього права позбавити. І це попри те, що на нашому боці закон. Виходить, децентралізація у нас буде лише для обраних, а для всіх інших так і залишиться пустою обіцянкою», – обурюється депутат Київради Юрій Сиротюк.

Джерело: http://opad.org.ua/index.php?newsid=4954

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа