Незалежні спостерігачі опублікували великий звіт про акцію під Офісом Президента та дали оцінку діям поліції

unnamed

Група громадського спостереження OZON, створена правозахисною організацією Центр громадянських свобод, оприлюднила звіт за результатами аналізу подій 20 березня під стінами Офісу президента. Ініціатива спеціалізується на контролі дій поліції та влади під час акцій протесту в Україні. Авторами висновків є провідні експерти-поліцеїсти та правозахисники.

Ще до публікації повного звіту завдяки моніторингу групи стали відомі подробиці резонансного епізоду з появою свастики на будівлі Офісу Президента. Спостерігачам вдалося зафіксувати, що малюнок з’явився на фасаді вже після закінчення акції. Голова Центру громадянських свобод, правозахисниця Олександра Матвійчук назвала цей епізод провокацією з метою дискредитації.

У повному тексті звіту, який був опублікований увечері 24 березня, ініціатива OZON публікує висновки про роботу поліції під час акції протесту, а також оцінку дій організаторів та учасників акції. Питання “мирності” акції, дій чи бездіяльності поліцейських біля Офісу Президента стали предметом широкої дискусії в суспільстві. Група проаналізувала стратегію роботи поліції та різні сценарії розгортання подій, що могли відбутися того вечора, відповідно до міжнародних стандартів та національного законодавства.

Повний текст звіту та висновки спостерігачів і правозахисників можна переглянути за посиланням:

Звіт

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа