New York Times: американська розвідка повідомила союзників про загрозу вторгнення РФ до України

Авріл ХейнсЕвріл Гейнс

Директорка Національної розвідки Сполучених Штатів Евріл Гейнс відвідала Брюссель задля переговорів зі своїми союзниками по НАТО.

Згідно з інформацією New York Times, що посилається на свої джерела в адміністрації, головною темою переговорів глави американської розвідки та європейських союзників стало можливе вторгнення РФ до України.

У статті зазначається про те, що у Вашингтоні не вважають накопичування російських військ на українському кордоні обманом чи блефом і саме тому Гейнс повідомила європейським країнам про те, що потрібно зашкодити Кремлю вже зараз та не запізнюватися з рішучими діями.

Крім того, американська розвідка також працює зі своїми українськими колегами та робить все можливе, аби в Києві отримували найсвіжіші американські розвідувальні дані щодо загальної ситуації.

Ще з початку жовтня різні медіа та аналітики виражали занепокоєння щодо великого стягування російських військових на кордон з Україною. Наразі, згідно з даними, там перебуває понад 90 тисяч бійців російських збройних сил.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа