“Невмотивовані” репресії на окупованому Донбасі можуть бути спробою загнати переговори в глухий кут

Уповноважений Президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях, представник України в робочій підгрупі з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи, народний депутат Ірина Геращенко заявляє, що на Донбасі тривають невмотивовані арешти. Про це вона повідомила на своїй сторінці в Facebook.

Ірина Геращенко розповіла, що до неї постійно телефонують родичі заручників, у тому числі й тих, кого схопили й заарештували в останні дні.

«Дуже тривожна тенденція: звільнення заблоковані, натомість, продовжуються невмотивовані арешти. Не менш тривожна інформація – грубе порушення режиму тиші біля КПВВ, які в останні дні щодня обстрілюються. Вчора, поблизу Майорська на КПВВ, під час обстрілів, було поранено кілька людей. Очевидно, що ця ситуація потребує нашої негайної реакції», – заявила Геращенко.

Вона також додала, що представники України будуть негайно реагувати на порушення безпекової ситуації на Донбасі.

«Ми не можемо чекати чергового засідання Мінської групи, коли відбувається таке відверте, демонстративне погіршення безпекової та гуманітарної ситуації. Будемо реагувати. В тому числі і через дипломатичні канали. Вже працюю над цим», – підкреслила Геращенко.

Джерело: поштова розсилка Верховної Ради

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа