«Недолюстрований» Командувач Сухопутних військ подав у відставку

«Недолюстрований» Командувач Сухопутних військ Збройних Сил України Анатолій Пушняков подав заяву про звільнення за власним бажанням. Нагадаємо, більше року Президент України та Міністр оборони залишали його на посаді в порушення вимог Закону України «Про очищення влади».

Громадськість тривалий час добивалась відсторонення Пушнякова від посади. Аргументовані звернення до Президента з вимогою звільнити Командувача Сухопутних військ ЗСУ були подані активістами ГО «Громадський люстраційний комітет» та Головою парламентського комітету з питань запобігання і протидії корупції Єгором Соболєвим.

Варто зазначити, що Міністерством оборони після набуття чинності Закону «Про очищення влади» було подано Президенту документи щодо звільнення Анатолія Пушнякова. Глава держави 4 місяці ігнорував це подання.

Після внесення змін до Закону «Про очищення влади», завдяки яким Президент отримав право виводити з-під люстрації осіб вищого офіцерського складу, Міністр оборони відкликав подання про його звільнення і звернувся з клопотанням про виведення генерала Пушнякова з-під люстрації. Комітет ВРУ з питань національної безпеки і оборони не прийняв рішення стосовно цього клопотання, проте Пушняков все одно залишався на посаді.

Нагадаємо, що у період з 10 травня 2012 по 6 травня 2014 років Анатолій Пушняков обіймав посаду начальника штабу – першого заступника командувача Сухопутних військ ЗСУ, що є підставою для його звільнення у відповідності до норм Закону «Про очищення влади».

З повагою,

команда Громадського люстраційного комітету

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа