Небіжчик вісім років керував з-за кордону українською фірмою

Не припиняються спроби осіб, які намагаються «обійти» державний бюджет шляхом створення фіктивних підприємств і більш того, проведення ними зовнішньоекономічної діяльності.
Податковою міліцією Києва виявлена фіктивна фірма, основним видом діяльності якої було будівництво житлових та нежитлових приміщень. Відкрито кримінальне провадження за фактом фіктивного підприємництва за ч.2 ст.205 КК України.
У ході допиту дружини директора цього підприємства з′ясувалося, що її чоловік не міг фізично керувати фірмою, оскільки 8 років назад помер за кордоном…
Отримавши ці відомості, податківцями у рамках кримінального провадження було встановлено, що цим підприємством у середині жовтня подано до митного оформлення для імпорту в Україну три контейнери з різноманітними сантехнічними виробами (шланги гумові сантехнічні, акумулятори електричні, свинцеві, насосів для води гідроакумуляторів, тощо).
Провівши з санкції суду на території Київської міської митниці ДФС огляд цих контейнерів, податківцями було вилучено товарно-матеріальні цінності, що належали зазначеному підприємству, фактурною вартістю близько 1,4 млн. гривень.
Досудове слідство у цьому провадженні триває.

Сергій Білан
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа