Не встиг намочити весла. На березі річки Дністер затримали порушників

27-річний мешканець Тернопільщини, аби незаконно потрапити до Молдови, скористався послугами одного із месенджерів інтернет-мережі. За порадою адміністратора, чоловік прикупив надувний гумовий човен з веслами та забродний комбінезон. Окрім цього, його направили до міста Хмельницький, звідки 23-річний містянин мав доставити його до державного кордону.

Але скористатись придбаним екіпіруванням так і не вдалось. Прикордонники Могилів-Подільського загону вчасно, за допомогою квадрокоптера, виявили та затримали нічних мандрівників, які полишили свою автівку та дуже швидко переносили човен до річки Дністер.

Як з’ясувалось, вартість такої подорожі до сусідньої країни коштувала клієнту 9 тисяч доларів США.

Хмельничанину слідчі Нацполіції вже вручили підозру у скоєнні злочину за  ч.3 ст. 332 Кримінального кодексу України «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України». За це йому «світить» позбавлення волі від семи до дев’яти років.

Відносно громадянина України, який намагався незаконно потрапити до Молдови, складено протокол про вчинення адмінправопорушення, передбаченого ст. 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України».

 

Державна прикордонна служба України

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа