Навчаня давно анонсованих Сил Спеціальних операцій України пройдуть на Хмельницькому полігоні

Секретар Комітету з питань національної безпеки і оборони Ірина Фріз повідомила про позитивне вирішення питання проведення навчань Сил спеціальних операцій збройних сил України.

«Сьогодні, під час зустрічі з представниками офісу НАТО та SOCOM, мене було поінформовано про те, що попри всі негаразди, навчання за програмою НАТО для ССО України все ж таки відбудуться на Хмельницькому полігоні з понеділка, як і було заплановано з нашими партнерами, – повідомила Ірина Фріз на своїй сторінці в Facebook. – Сподіваюсь, що відповідальність за прийняття рішень, які завдають удару по іміджу України, знайде свого “героя”.

Раніше політик висловлювала занепокоєння відсутністю співпраці Генерального штабу Збройних сил України з місією Альянсу в Україні. «Зрив співпраці з партнерами з НАТО є неприпустимим і така співпраця має бути відновлена негайно. Поки Президент України робить все можливе для збільшення військово-технічної допомоги Україні з боку Альянсу, дії Генерального штабу нівелюють такі зусилля. Створення Сил спеціальних операцій вважаю за поточний пріоритет в сфері державної політики у військовій сфері, як відповідь на загрози та ризики, що існують», – наголошувала Ірина Фріз.

Джерело: поштова розсилка Верховної Ради

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа