«Нації – жертви геноцидів – мають спільно захищати свою національну пам’ять» – депутат Австралійського парламенту

22 листопада в приміщенні Центру національного відродження відбулася зустріч громадськості з депутаткою парламенту Aвстралії та офіційним представником Парламенту і Прем’єра Нового Південного Вельсу Марією Фікарро. На зустріч завітали представники громадських організацій України, українських об’єднань ряду країн та вітчизняних державних установ, відповідальних за співпрацю з українцями за кордоном.

Виступаючи перед гостями, депутатка з Австралії наголосила, що її країна підтримувала українську громаду, українську справу, починання та ініціативи українців. Зокрема, це стосується і визнання Голодомору 1932-33 рр. геноцидом українського народу.

Говорячи про трагедію Голодомору, Марія Фіккаро зазначила:

«Українці та інші нації, що мали в своїй історії акт геноциду-злочину проти них, зокрема, українці, вірмени, євреї, мають кооперуватися, об’єднувати зусилля заради того, щоб відстоювати свої права і захищати національну пам’ять».

Після виступу депутатки, Голова Союзу Українських Організацій Австралії Стефан Романів презентував їй символічний український подарунок – білу вишиту сорочку.

УІС

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа