НАТО завітало до Кривого Рогу

На базі Криворізького національного університету за сприянням Центру інформації та документації НАТО в Україні , відбулася презентація інтернет-проекту «НАТО КВЕСТ».

В заході взяли учасники АТО – добровольці, солдати та офіцери ЗСУ та Нацгвардії, керівництво КНУ та КЕІ, радник міністра освіти і науки Сергій Пархоменко та автор проекту «НАТО КВЕСТ» Михайло Колібабчук.

Презентація викликала жваву дискусію між студентами та координаторами проекту, звучали думки як на підтримку інтеграції України до НАТО, так і напротивагу їй. Остання обставина, як виявилося під час дискусії, була викликана тим, що люди не мали достатньої інформації по НАТО.

«Проект покликаний закрити «білі плями» в плані поінформованості населення про Альянс. Але на відміну від звичайних медіа-ресурсів, «НАТО КВЕСТ» передбачає заохочення учасників проекту у вигляді конкурсних балів і призів, головний з яких – поїздка в Брюссель. Цієї осені трьом переможцям проекту вже було надано можливість відвідати штаб-квартиру НАТО», – каже Михайло Колібабчук.

«Ті, хто ще не був в АТО, є можливість стати солдатом інформаційної війни. Інформація – це наша слабка ланка, тому для перемоги над Росією в інформаційній війні МОН буде підтримувати подібні проекти громадськості, бо в них ми бачимо потенціал», – зазначає радник міністра освіти Сергій Пархоменко.

«Війна з Росією довела – ми можемо розраховувати на підтримку західних партнерів, в першу чергу – ЄС і НАТО. А якщо ми хочемо більшої підтримки – значить самі повинні докладати зусиль, боротися за звільнення нашої землі, долати корупцію. Якщо Захід побачить, що ми самі хочемо перемогти, то тоді дасть нам значно більшу допомогу, ніж зараз», – відзначає директор КЕІ Андрій Шайкан.

Найбільше емоцій викликали виступи учасників АТО, які наголосили на необхідності активної участі молоді в суспільному житті, в сприяння заходів із виховання почуття патріотизму та підтримці волонтерських ініціатив:

«Мій дід казав: ким би ти не був – білогвардійцем, бійцем радянської армії, бандерівцем, але в першу чергу ти маєш за будь яких обставин захищати свою батьківщину, свою рідну землю. Хочемо, щоб молодь завжди про це памятала», – підсумував кіборг легендарної 93-ї бригади Валерій, позивний «Шаман».

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа