НАТО розробляє конкретні механізми співпраці, які зможуть підвищити безпеку України

Постійна делегація Верховної Ради України у Парламентській Асамблеї НАТО  відвідала штаб-квартиру НАТО в м.Брюссель (Бельгія)

За словами народного депутата, голови Постійної делегації у Парламентській асамблеї НАТО  Іванни Климпуш-Цинцадзе, на зустрічі з представниками Північно-Атлантичного альянсу піднімалося питання надання допомоги Україні в оборонній сфері.

«НАТО розробляє і пропонує Україні конкретні механізми співпраці, які вже сьогодні могли би підвищити ефективність наших безпековиків. У відповідь почули, що ми як країна не завжди вчасно реагуємо на ті пропозиції і можливості співпраці, які нам пропонують. Мова йде про практичну реалізацію 4-х трастових фондів НАТО безпосередньо для України, модернізацію логістики в Збройних силах України, створення системи управління, контролю, зв’язку та автоматизації в секторі безпеки, медична реабілітації та протезування учасників АТО. Все це гальмується через відсутність договірно-правової бази між Україною та НАТО, яку опрацювати та подати на ратифікацію до ВРУ повинні Міноборони та КМУ», – розповіла голова делегації.

Показується 10710957_10206151876094794_3294873124027905527_n.jpg

Іванна Климпуш-Цинцадзе сказала, що українська парламентська делегація буде реагувати на ці зауваження і рекомендувати органам виконавчої влади усунути відповідні недоліки.

«Делегація українських парламентарів надзвичайно рішуче налаштована на реалізацію свого можливого впливу вдома на відповідальних осіб у Міністерстві оборони, Кабінеті Міністрів, окремих інших відомств, відповідальних за впровадження цих надзвичайно важливих можливостей для України», – наголосила депутат.

Також представники Північно-Атлантичного альянсу запевнили парламентську делегацію, що готові і далі вести співпрацю в оборонній сфері, і в разі порушення РФ мінських домовленостей надати військову допомогу. В свою чергу Україна має відповідально поставитись до наданих їй можливостей, і змусити відповідні органи координувати дії для досягнення поставленої мети.

Received: from webmail.uh.ua (webmail.uh.ua [93.190.43.23](envelope-from [email protected]))Fri, 13 Mar 2015 17:51:13 +0200

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа