НАТО готується до найбільших навчань поблизу Калінінграду та Криму

Trenuvannya-amerykanskyh-morskyh-pihotyntsiv-u-Baltiyi-scaled

НАТО готується в кінці весни – на початку літа 2021 року до проведення найбільших навчань поблизу Калінінграду та Криму

Про це повідомляє Суспільне.Крим з посиланням на заяву верховного головнокомандуюча силами НАТО в Європі американського генерала Тода Уолтерса.

Пройдуть наймасштабніші маневри Північноатлантичного альянсу Defender Europe – 2021 на території 12 держав.

У Defender Europe — 2021 візьмуть участь близько 31 тис. військовослужбовців з 26 країн НАТО і партнерів організації.

На східному фланзі НАТО, як це було кілька останніх років, основним стратегічним завданням для альянсу, яка розігрується на навчаннях, залишається вирішення «проблеми» Калінінградського ексклава і Сувальського коридору, які дають можливість легко “відрізати” і оточити країни Балтії в разі конфлікту з Союзною державою Росії і Білорусі.

На південному сході Європи, згідно з неодноразовим заявам керівництва НАТО, проблемою стає «мілітаризація Криму, окупованого Росією», яка «дестабілізує обстановку в чорноморському регіоні».

Заявляючи про одночасне проведення масштабного навчання Defender Europe — 2021 на двох стратегічних напрямках, військове керівництво США і НАТО мають на меті відпрацювання узгоджених дій проти Росії і Білорусі.

При цьому в Центральній Європі, ймовірно, війська будуть розігрувати план «розширення» Сувальського коридору за рахунок території Білорусі і Калінінградської області. На південному сході — ізоляцію Криму від решти території Росії.

У Калінінградській області, на кордоні з Польщею та Литвою вже сформована мотострілецька дивізія, до складу якої входять артилерійський, мотострілецький та танковий полки.

У 2019 році, сформований роком до цього, 11 танковий полк отримав перший батальйонний комплект Т-72Б3 та батальйонний комплект знятих з консервації БМП-2.

Obrazets12412-oblozhky-2 Танки Т-72Б3М ЗС РФ. Червень 2020. Фото: ЗМІ РФ

Пункт постійної дислокації новоствореного танкового підрозділу – місто Гусєв. У 2020 році він отримав на озброєння ще 30 нових танків Т-72Б3.

Також у 2019 році на озброєння полку надійшов дивізіон самохідних артилерійських установок 2С19М1 «МСТА-С».

Інша артилерійська частина дислокована у Калінінградській області – 244-та артилерійська бригада у 2019 році отримала протитанковий дивізіон 9П157 «Хризантема-С».

Джерело: Український мілітарний портал

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа