Наступного тижня сенатори США знову попросять в Обами зброю для України

Глава Групи підтримки України у Сенаті США (Senate Ukraine Caucus), сенатор Дік Дурбін, зустрівся з представниками української громади в Чикаго, щоб обговорити його участь у конференції Аспенського Інституту щодо конфлікту в Україні.

У конференції, яка відбулася в Берліні, взяла участь велика делегація американських політиків, у тому числі шість сенаторів і дев’ять членів Палати представників.

Сенатор Дурбін вважає, що, на додаток до розширення гуманітарної допомоги від США Україні, Сполучені Штати повинні надати їй і оборонне озброєння, повідомляє кореспондент VIDIA Юліян Гайда.

Він згідний зі своїми колегами-республіканцями сенаторами Джоном МакКейном і сенатором Марком Кірком, що Сполучені Штати повинні надати Україні можливість належним чином захистити себе.

У той час, як рішення про надання Україні озброєння ще не прийнято, значною мірою через опір з боку Білого Дому, Дурбін сказав, що сенатори отримують рекомендації від Чиказької ради з міжнародних відносин щодо того, які збройові системи можуть бути найбільш доцільним для України.

За словами сенатора, шість з семи систем, які розглядаються, мають оборонний характер, у тому числі це розвідувальні безпілотні літальні апарати і ракети відстеження, які можуть автоматично і точно вдаряти по цілях, з яких виходять ракети противника.

“Українці просто не мають такої точності”, – сказав сенатор Дурбін.

Він уточнив, що оборонні системи будуть надавати тільки Міністерству оборони України, а не добровольчим батальйонам.

Наступного тижня сенатор Дурбін буде скликати зустріч із представниками Групи підтримки України в Сенаті, щоб офіційно запросити системи озброєння у Білого Дому.

Джерело: http://vidia.org/2015/38244

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа