Наступ рф на півночі Харківщини: з-під обстрілів евакуювали понад 2,5 тис. людей

У громадах Харківської області, які щільно обстрілює російська армія на півночі регіону, триває евакуація. 

Про це на брифінгу 11 травня повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов. 

«З цих напрямків вже було евакуйовано 2526 людей. Більшість — Вовчанський напрямок, трохи менше — північ, Золочівський напрямок Богодухівського району, ще менше — Харківський район, Липецький напрямок, назвемо його таким чином», — сказав Синєгубов.

За даними ОВА, у прикордонних пунктах (Стрілеча, Пильна, Борисівка), де тривають активні бої, залишалося 28 цивільних, дітей не було.

«Це ті, які свого часу навідріз відмовлялися евакуюватися. І навіть зараз є у нас такі факти. Щодо основного напрямку евакуації — це Вовчанський напрямок. Близько 2 тисяч звідти було евакуйовано. На початку нової фази агресії рф у самому місті Вовчанську проживало 2 тис. людей, включаючи дітей. І якщо брати Вовчанську територіальну громаду, то там нараховується від 5 до 7 тис. людей. Зараз у нас завдання — прокомунікувати виїжджати. Люди масово все-таки виїжджають із прикордонних населених пунктів», — сказав Синєгубов. 

За його словами, 70% евакуйованих вже знають, де житимуть. Ще 30% — потребують місця тимчасового проживання.  

«Адміністрація це забезпечує. У нас наразі розгорнуто ще 830 місць для розміщення евакуйованих осіб. За потреби ми цю цифру зможемо збільшити. У нас досягнуті домовленості з «Укрзалізницею», якщо буде масова евакуація за межі території Харківської області, ми можемо використовувати, подавати окремі потяги по окремих напрямках. Ну і так само у нас приміські потяги наразі курсують», — сказав начальник ОВА.  

Синєгубов подякував усім, хто займається евакуацією людей — правоохоронцям та волонтерам: «Волонтерським організаціям — їх у нас працює більше 10, 40 автомобілів задіяно».

За даними Синєгубова, активні бойові дії тривають у прикордонних населених пунктах — у 3-5 км від кордону. 

Джерело: mediaport

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа