Наслідки російської атаки: У США штрафуватимуть операторів трубопроводів, які не посилять кіберзахист

colonial-tanks

Уряд США зобов’язує операторів американських трубопроводів провести оцінку стійкості власних систем до кібератак та усунути виявлені недоліки. Про це повідомляє AP.

Зазначається, що в разі невиконання цієї вказівки Білого дому у відповідь на атаку на оператора Colonial Pipeline компаніям загрожують солідні штрафи.

Трубопровідні компанії, які досі працювали на основі добровільних керівних принципів, можуть зіткнутися зі штрафами в розмірі від 7 тисяч доларів на день, якщо проігнорують вказівки з кібербезпеки нової адміністрації Білого дому.

“Еволюція атак за останні 12-18 місяців дійшла до такої межі, що це становить загрозу національній безпеці, і ми занепокоєні впливом на національні критичні функції”, – сказав один з чиновників нової адміністрації в Білому домі.

Злочинні синдикати, які часто базуються в РФ чи деінде у Східній Європі, останнім часом розв’язали хвилю атак з метою отримання викупу. Серед жертв хакерів – державні органи та органи місцевого самоврядування, лікарні, медичні дослідники, а також великі та малі підприємства.

7 травня найбільший постачальник пального у східній частині США компанія Colonial Pipeline заявила про припинення роботи своїх трубопроводів внаслідок хакерської атаки. Це призвело до підвищення цін на пальне, а також до паніки серед населення.

ФБР заявило про причетність до атаки хакерського угруповання DarkSide, пов’язаного з РФ.

У середу, 12 травня, компанія Colonial Pipeline повідомила, що починає відновлення роботи власної системи.

Джерело: uapost.us

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа